Novi Sad
20.09.2012.
13:01
Novi direktor Informatike Dejan Čelar saopštio je da je u ovom preduzeću u poslednje vreme zaposlena 21 osoba.
  • Bivsi naivac sa ETF-a

    04.10.2012 19:30
    Cinjenica
    Sadasnji Direktor je marioneta koju je postavio kvvazi strucnjak i prebeg iz vise partija, Aleksandar Djurdjev, zgodno namesten na mestu izvrsnog Direktora. Ako mislite da je SAP konsultant strucnjak za sve onda se ljuto varate. A g. Djurdjev je najvise strucnjak da dobro unovci sve, malo se raspitajte ko ga je postavio i zasto, mozete da pitate i bivseg direktora Delica, a i bivse kolege g. Djurdjeva u RTV-u o njegovim neverovatnim kvalitetima i pregalackom radu u toj kuci. Nadam se, da ovakvi ljudi nece jos dugo zagadjivati vazduh u mome gradu.
  • @DekiNS - Ђуро

    24.09.2012 16:39
    Zar samo jednog?
    Nece biti da je samo jedan los.
    Gde ti je tu Jelic i ostali njegovi patuljci? Covek ti lepo pomenu direktora JKP Stan. Koliko jos takvih ima? Ni vasa rodoljubivost ni patriotizam ne mogu oprati sve sta su ovi naradili. I sta ce naraditi. Ti su vas sastavili ti ce vas i rastaviti.
  • DekiNS

    23.09.2012 22:39
    Ђуро
    Ево и ја сам за Ваш коментар дао позитивну и не брините чувају га слични ако не и истог квалитета момци од лоших утицаја ;-) Побогу, па мора се од нечег почети на позитивној промени политичке сцене - од кукања "сви су исти" нема ништа, јер се патриотизам и родољубивост може доказати само кроз поштен рад и кроз резултате тог рада. Пустимо мало време да прође, па ћемо се сви уверити у исправност потеза нове власти или барем једног дела ње! Поредити Бокана са Чанком и Пајтићем је опет коректно и у том случају (а није се могло другачије) од два доказано лоша човека бирам овог једног лошег и неваспитаног, јер се може контролисати од стране других који имају искрену намеру да оживе град Нови Сад у сваком погледу!
  • Ђуро

    23.09.2012 12:41
    @DekiNS - Ђуро
    Грешите, Деки. Не можете ни претпоставити колико грешите, ако мислите на конкурсе које су Павличић, ДС, СПО и друштво расписивали у Пословном простору, Зеленилу, Топлани, мислим и на СПЕНС-у (није ни битно где све).
    Ја лично мислим на конкурсе које ће ова нова "депатизована" власт расписати и на које ће моћи да се пријави свако ко себе сматра способним за ту одговорну дужност. Те конкурсе чекам. Не због себе, него управо због млађих људи који имају мозак с јајима. Матори виће немају ни мозга, а ни.
    Спортски, или неспортски, том младом човеку признајем досадашње успехе, којих има. О томе сам се распитао. Обавештен сам и ту је ситуација чиста као дан. Коначно, кроз све моје коментаре нигде и нико не може наћи да сам било чиме негирао позитивне вредности тог младог човека.
    Негирао сам, негирам и негираћу сваку трврдњу типа: да је таквих више, таквих нигде нема, млади ће окренути свет, све што је прошло не ваља а све што ће бити је најбоље и слично.
    Испољио сам своју бојазан да ће тај млади човек успети да се одржи у овој плиткој бари у којој се намножило врло много којекаквих крокодила. И опет понављам, плашим се да ће осетити ону народну о мекињама. Не би ми било мило да будем у праву.
    И да вам одмах разбијем сваку сумњу: Тај младић и тренутни директор ЈКП Стан, или ЈП Урбанизам не знам како могу седети за истим столом икад и игде, па макар и на неком радном састанку код неког секретара или градоначелника. Знате ли Ви која је то разлика?
    Уколико и даље сумњате у моју добру намеру набројаћу Вам и пројекте на којима је тај младић радио. Критиковати његов рад на тим пројектима не могу и нећу, јер није то моја струка. Информације које имам казују да је тај рад позитивно оцењиван.
    Треба ли тај млад човек да сутра буде жртва оваквог стања?
    Зато, ако је до спортског надметања онда ћу сваком и увек врло радо признати успехе ако их и када их буде. Неуспеси (моји сопствени, друштвени, клуба за којег навијам, ближег окружења итд.) ми тешко падају. Покушавам да ублажим хвалоспеве, а укажем да треба бити опрезан и у овом случају, што можете и сами закључити.
    Без обзира на ову нашу полемику и коментаре радо ћу пропратити развојни пут тог момка на овим пословима из више разлога.
  • DekiNS

    23.09.2012 10:25
    Ђуро
    Чекајте, Ђуро, јел ви то помињете "поштене" конкурсе какве су органиѕовали припадници оборене власти? Надам се да ће те бити у стању да и спортски признате успехе овог младог момка на челу Информатике, наравно уколико их буде било. Поштење и честитост је у повоју, а да не причамо добру стару родољубивост, коју су покушали да елиминишу господа којима ни спаљена деца у Контрасту не сметају, нити их дотиче тако нешто!
  • Ђуро

    23.09.2012 07:47
    @Branko - lozeni- Djuro
    Наизад не знам на које плусеве и минусе мислите? Ако су то они испод коментара који је објављен на овоме саиту у 21:05 • 20.09.2012. онда може врло лако да се закључи.
    Ако мислите на ових неколико онда Вам је статистичка грешка врло велика. Питајте уосталом тог момка који ће Вам то врло лако израчунати, ако треба и урадити модел којим сами можете то да учините.
    Било како било, ја рекох што сам имао, а Ви наставите даље.
    Кад тај деран победи на јавном конкурсу (што му од срца желим) Ваша адвокатура биће непотребнија него сада, а до тада нека Вас срећа прати кроз живот, ма колико избегавали крајности, не хтели или не желели да ситничарите и избегавали глупе опаске.
    Кад порастете, читајте кад се освестите, само Вам се каже.
    Живи, здрави и весели били.
  • Branko

    22.09.2012 17:04
    lozeni- Djuro
    Vasi minusi a moji plusevi govore vise od vasih besmislenih komentara,naizad su ovu rec razumeli svi osim vas sto sve govori koliko idete u krajnost s vasim sitnicarenjem i glupim opaskama toliko od mene a vi kuckajte...
  • Ђуро

    21.09.2012 21:32
    @Branko - lozac-Djuro
    Можете Ви ложити колико Вам је воља, али имам утисак да је Вама засметао овај део мог коментара: "ови који су га предложили толико су били организована партија да нису имали никог од својих да предложе, а њега знају из школе, комшилука, са журки."
    За тог младог човека моја констатација је била да, заиста нема шта да му се замери - бар за сада. Он није споран него Ви и Ваш коментар. Ево и зашто:
    Кажете: "Bravo naizad jedan ..." Ова реч наизад не знам шта значи. Рачунао сам да је у питању грешка при куцању, али ми је упала у очи. Рачунам да знате како би требало да се напише.
    Онда набрајате позитивне стране тог човека, што нико није ни оспорио и онда кажете: "kamo srece da je vise ovakvih cestitih obrazovanih ljudi..."
    Читајте како хоћете, изврћите колико Вам је воља, али таквих људи има више. Ако их ви не знате има ко их зна.
    И за крај:
    Једина замерка том младом човеку у овом тренутку, у моје име и на мој рачун, је што пристаде да га Ви и такви као Ви предложе да се прихвати једне незахвалне дужности која ће му пре шкодити него користити. Да је то био јавни конкурс, појавио се, имао озбиљну конкуренцију таквих као што је и он, или бољих, прошао - свака част. Да има одређене руке и да може да креира политику тог предузећа, да уноси новине и покреће пројекте то би била друга прича.
    Овако, једино што му могу пожелети је да на сопственој кожи не осети ону народну: Ко се помеша са мекињама ....
    Поздрав Вама лично и не заборавите, као ложач, да преконтролишете блокаде. Није добро кад блокаде отказују, а поготову кад тотално откажу.
  • Branko

    21.09.2012 19:51
    lozac-Djuro
    Po ko zna koji put opet nazalost obmanjujete samog sebe jeste u Srbiji ima pametnog,cestitog,mladog sveta ali nisu na rukovodecim mestima zato sto nisu stranacki poslusnici i eto i kada se pojavi naizad covek koji ne pripada ni jednoj partiji ali je svoju reputaciju gradio visegodisnjim marljivim i postenim radom pojave se likovi poput vas koji daju sebi za pravo da pisu besmislice,sva sreca jedino sto mozete je da udjete u svoj zacarani virtuelni svet i udarate po tastaturi i sada kuckajte kuckajte do mile volje...
  • Ђуро

    21.09.2012 18:49
    @Branko - Djuro-lozac
    Јест да не разумем шта је песник хтео да каже, али имам утисак да ипак има тог младог, паметног, честитог света, бољег или истог таквог као што је тај деран којем Ти покушаваш да припомогнеш.
    И за дивно чудо, Твоја препорука им није потребна. Поготову тако спретно срочена.
  • Novosadjanka

    21.09.2012 17:27
    Pa hoce li neko vise reci dali je Deja postenjacina iz Zverinjaka i sebi smanjio 10% platu???Reci cu vam ja,naravno da nije i da je veca od plate Univerzitetskog profesora ....
  • Branko

    21.09.2012 17:07
    Djuro-lozac
    E Djuro Djuro u Srbiji a ne u mom gradu kako vi navodite nazalost nema puno mladog pametnog cestitog sveta kao sto je ovaj mlad covek Dejan Celar i to zahvaljujuci vama i vama slicnima koji dajete sebi za pravo da komentarisete ko ce da se lati tastature a ko ne...
  • Ђуро

    21.09.2012 06:15
    @Branko - Bravo
    Е мој Бранко! Пошто мој пријатељ Сале новосађанин није више у заносу у којем је био некако ми није мерак да са њим полемишем.
    Читам овај Ваш коментар и питам се где се избубиште ови новосађани.
    У међувремену покушам да проверим ове Ваше наводе и гле чуда: дечко јесте млад, јесте обичан, поштен, нема путера на глави. Пошто је млад како би и имао? Није члан ни једне партије - ови који су га предложили толико су били организована партија да нису имали никог од својих да предложе, а њега знају из школе, комшилука, са журки. Заиста нема шта да му се замери - бар за сада.
    Али, ако у том вашем граду нема више таквих, ако нема бар мало бољих, бар мало млађих или мало старијих, па где сте то ви стигли?
    Мислите ли да ће те тиме помоћи том тако добром младом човеку? Треба ли њему таквом какав јесте Ваш хвалоспев и таква подршка? Не уносите ли Ви тиме збрку у том вашем граду тако што га бранећи Ви заправо уносите сумњу у сву ту племенитост коју тај човек може да има и вероватно има.
    И зато Вас, као и мог пријатеља Салета, молим да бар размислите пре него се латите тастатуре.
  • Čovek bez porodice

    21.09.2012 06:02
    @Izdržavalac Porodice - da se dopunim
    Vučete, izdržavaoče, vučete i držite spuštene glave? Gde vam je bar malo ponosa i dostojanstva? Gde vam je bar malo samopoštovanja da vas ti i takvi ne gaze, baš tako, kao mrave?
    Svi ste svedoci (na žalost većina i učesnici) kojekakvih otpuštanja, nameštanja tendera, zlostavljanja na poslu, korupcionaških afera i ni sam svevišnji nezna čega sve ne.
    Dok se mene ne dotiče i dok mogu da trpim ćutaću pa kako svima tako i meni. Nije li to bilo geslo vas dugogodišnjih?
    Besni ste zbog DUGOGODIŠNJEG besomučnog, neplanskog zapošljavanja potpuno NEODGOVARAJUĆEG kadra u tim JKP i JP. I tom i takvom kadru ne izlazite iz zadnjeg trapa.
    To kako ste sebe srozali je ispod svakog dostojanstva.
    More primera iz navedenih preduzeća može da se navede gde su upravo ti stari, zaslužni, kvalitetni i nenadoknadivi kadrovi sebi odsekli grane na kojima su sedeli. Neko je to uradio zbog svog deteta, neko zbog jadnih bodova i lažnog radnog statusa, neko iz verskih, a neko iz ideoloških razloga.
    Svi vi imate vaše sindikalne organizacije. Gde su vam i šta rade? Ko su vam ljudi kojima ste poklonili vaše poverenje? Svi vi ste birali i izabrali vaše predstavnike u upravne odbore. Gde su vam oni i šta vam tek oni rade? Čiji su? Znate li ko su?
    Niste li imali u Toplani sličaj da čoveka koji je znao posao i imao svoj stav, koji je popio aperitiv pre doručka dobije otkaz. Poslovođa, koji "ima porodicu" (koji je ovom napakovao otkaz) samo dva-tri dana posle toga pijan kao čep slupa službeni auto u kojem je pored njega bila i švalerka ostane da i dalje pakuje otkaze? Koliko ih je sa kupljenom diplomom postalo rukovodioc pred kojim se klanjate kao da ste u sred džamije?
    I da ne tupim više, što ste posejali za svo ovo vreme to sada žanjete. Kakva setva, takva i žetva. I te vaše porodice će kad tad doživeti sudbine onih čiji su hranioci imali petlju da pred tim nadolazećim gubarima ne savijaju kičmu. Nije dobro, ali je i tu u ovoj vasioni neka ravnoteža prisutna.
  • izdržavalac porodice

    21.09.2012 04:05
    da se dopunim
    U svom prethodnom komentaru nisam imao nameru da izazivam "sažaljenje", jer je i ta plata u ovo ludo vreme sasvim dobra, nego me nerviraju komentari "ma oni imaju love i parazitiraju". Svi mi u Čistoćama, Toplanama, Informatici, koji smo zaposleni već 10, 20 i 30 godina, i dalje vučemo ko mali mravi, spuštene glave, besni zbog DUGOGODIŠNJEG besomučnog, neplanskog zapošljavanja potpuno NEODGOVARAJUĆEG kadra u tim JKP i JP.
    Od besa ključamo ali ćutimo, šapućemo, spuštene glave vučemo i dalje onih 50% trutova koji čim su došli dobili su bolji status od nas, jer IZDRŽAVAMO PORODICE.
  • Burek

    20.09.2012 21:27
    pogledaj(te)
    СТР Бурегџиница Кикинда Кикинда 5.000.000,00 30. јул 2012.

    !?
  • informatikin izdržavalac porod

    20.09.2012 20:51
    @autohton
    Kao jedini član sa redovnim primanjima u petočlanom domaćinstvu, sa 30 godina radnog staža u tom JKP, moja mesečna plata je na republičkom proseku, znači 43.000, pa onda ne lupaj već izračunaj za koliko će mi OPET smanjiti platu. Nismo baš svi skakavci u tim firmama. I mi jedemo go**a zajedno sa ostalim Novosađanima!
  • Branko

    20.09.2012 19:05
    Bravo
    Bravo naizad jedan obican,posten,skroman i pre svega pametan covek bez jedne mrlje u svojoj karijeri i nije clan nikakve partije stranke cista biografija ko suza kamo srece da je vise ovakvih cestitih obrazovanih ljudi...
  • pa

    20.09.2012 18:47
    naravno
    da ne treba mozda povecavati izdvajanja iz budzeta zbog njihovih zaposljavanja......treba im jos i smanjiti i to drasticno, pa neka svedu broj zaposlenih na normalu
  • PC*

    20.09.2012 17:35
    Skakavci
    Na slican nacin su unistena i sva profitabilna preduzeca po gradu. Kabel,Jugodent,Jugoalat,Nina,Albus itd itd. zaposljavani su strucnjaci i saradnici savetnici i pomocnici dok firme nisu unistene. Onda su prodane bud zasto i to je bio kraj. tako ce biti i sa JKP i JP. BFC je nekad zaposljavao 2500 radnikadanas radi sa 400 - 500 i proizvodi vise cementa nego ikad.
  • Jeremić

    20.09.2012 16:14
    Tu celu firmu treba rasformirati, jer je najveći parazit u gradu !!!
  • Autohton

    20.09.2012 15:46
    Auuu..baš ste ih lupili po šlajpiku!S obzirom kolika su im mesečna primanja,ovo smanjenje jedva da će osetiti :(
  • novosadjanka

    20.09.2012 15:36
    Dejo jesi li i sebi smanjo "platicu"???
  • TT

    20.09.2012 15:14
    "pogledaj te"
    kada sam video "pogledaj te",
    shvatio sam sa kime imam posla.
  • novosađanin

    20.09.2012 14:56
    donatori iz izveštaja ds
    Vredi pogledati donatore DS pa videti da je Rodni samo 45.000 din, a Bubnjević, Pajtić, Janković isprsili sa preko 240.000 din i naviše. Džaba im novci, sinovci moji.
  • Dacha

    20.09.2012 14:51
    @yup
    ma jesi ti to nama oči otvorio sada .... bravo (standing ovation) !!!!

    Nije valda da su stranački kadrovi morali da daju stranci neku apanažu? Ma to nema nigde !!!!

    Pa Obama kada skuplja priloge, on uzima od republikanaca , jel?

    Dobro ajde položio si.... možeš kod vučka na maženje, on uzima prilog od mame i tate jel?

  • Yup

    20.09.2012 14:32
    Izvestaj DS-a
    http://www.ds.org.rs/o-nama/finansijski-izvestaji

    Pogledaj te donatore i uporedite ih sa ljudima iz bivse vlasti iz Novog Sada u 2012. godini i sve ce Vam biti jasno gde su nasi novci !
  • Dacha

    20.09.2012 14:32
    Ok @Sale Ns , nemoj da se sekiraš.... ovi iz 021 pišu istinu, kako god je upakovali. Oni sebe mogu zvati kako hoće, ali ovde ih nazivaju izbačenima, što i jesu, ja ih zovem vratima, što i jesu, ti ih zoveš nekakvom grupom odbornika, što i jesu... u čemu je problem?

    Da nećemo možda tom polusvetu da se klanjamo i obraćamo sa gospodine odborniče?

    I o kakvom glasilu bivše vlasti ti govoriš? Primer? Jedan? Pre ćeš naići na kontraprimere, prelistaj malo arhivu, pa onda lupaj Sale (NS?)
  • 20.09.2012 14:02
    odličan direkor iz još bolje odborničke grupe sve ne znaš ko je više načitan oni ili partneri iz sns
  • @sale ns

    20.09.2012 13:56
    Emotivno si vezan za Zveri, likove izbačene čak i iz svog trulog fašističkog pokreta?
  • sale ns

    20.09.2012 13:20
    A zašto tako pišete ?
    Novi direktor je postavljen kao kadar odborničke grupe "NOVI SAD ODMAH" koju čine nekadašnji članovi DVERI (5) i NOPO (1). Ovakvim pisanjem samo nas podsećate dad ste glasilo bivše valsti. Pokušajte da pišete malo o mnogim članovima prethodne gradske vlasti, njihovim direktorima, novozaposlenima, poslušnicima, kao i o otimačinama, preletanjima, prevarama i ostalim bahanalijama kojim su se služili misleći da nikada neće sići sa vlasti. Ako vam nije jasno o čemu pričam, rado ću vas posetiti i sve vam ispričati uživo - MOŽE ?! Znam da ovaj komenbtar nećete objaviti ali će ga pročitati barem 1-2 osobe. HVALA NA PAŽNJI !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna